simadia-oti-i-apochetefsi-chriazete-katharismo
Posted in ΔΙΑΦΟΡΑ
7 Ιουνίου, 2021

Σημάδια ότι η αποχέτευση χρειάζεται καθαρισμό

Σημάδια ότι η αποχέτευση χρειάζεται καθαρισμό

Κάθε σπίτι έχει ένα σιφόνι – υδραυλικοί Αθήνα – που τελικά θα φράξει. Μετά από αυτό, πιθανότατα θα χρειαστείτε ένα πλήρωμα καθαρισμού αποστράγγισης για να το καθαρίσετε και τόσο καλό όσο καινούργιο. Αυτό που ξεχνούν πολλοί άνθρωποι είναι η αποχέτευση δαπέδου στο μπάνιο ή τις βεράντες τους που μπορούν εύκολα να φράξουν και να δημιουργήσουν μια σειρά από ζητήματα.

Δυσάρεστες οσμές

Ένα από τα πρώτα σημάδια που θα δείτε όταν η αποχέτευση του δαπέδου του μπάνιου σας είναι φραγμένη, είναι γενικά οι δυσάρεστες οσμές που έρχονται από εκεί κάτω. Θα μπορούσατε να έχετε ήδη παρατηρήσει κάτι τέτοιο στο σπίτι σας. Οσμές που παρατηρείτε στην κουζίνα μπορεί να προέρχονται από τη συσσώρευση απορριμμάτων τροφίμων που συλλέγονται στον αγωγό της κουζίνας σας.

Στο μπάνιο σας τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά. Οι έντονες οσμές μπορεί να προέρχονται από την αποχέτευση του νεροχύτη και είναι πιθανώς τόσο δυνατές λόγω της συσσώρευσης του προϊόντος.

Εκτός από αυτό, θα μπορούσαν επίσης να προέρχονται από την αποχέτευση δαπέδου, η οποία είναι επίσης γνωστή ως σιφόνι. Εάν συμβαίνει αυτό με το μπάνιο σας, θα πρέπει αμέσως να λάβετε μέτρα και να το καθαρίσετε, διότι θα μπορούσε να είναι η αιτία περαιτέρω προβλημάτων.

Αργή αποστράγγιση στους νεροχύτες και την μπανιέρα σας

Ένα άλλο κρίσιμο σημάδι που θα σας προειδοποιήσει ότι το σιφόνι σας χρειάζεται καθαρισμό είναι η αργή απόδοση αποστράγγισης των νεροχυτών σας και της αποχέτευσης μπανιέρας. Για να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε τι μιλάμε, ανοίξτε τη βρύση σας και περιμένετε. Εάν το νερό τρέχει χωρίς εμπόδια, τότε είστε καλά.

Αν το νερό παραμένει στάσιμο και κατεβαίνει μέσα από τους σωλήνες σας πολύ αργά  ή καθόλου  τότε ο νεροχύτης σας βρίσκεται στα πρόθυρα ενός φράγματος. Η άμεση αντιμετώπιση αυτού θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τυχόν περαιτέρω ζητήματα.

Συνέπειες μιας φραγμένης αποχέτευσης

Ένα βρώμικο ή φραγμένο σιφόνι που δεν καθαρίζεται σωστά θα μπορούσε να προκαλέσει μια σειρά προβλημάτων. Πρώτα απ ‘όλα, ένα φράξιμο στην αποχέτευση δαπέδου του μπάνιου σας μπορεί να προκαλέσει γενικό φράξιμο στο σύστημα αποστράγγισης.

Όταν οι σωλήνες καλύπτονται κατά τη συγκέντρωση προϊόντων, είτε σε έναν από τους νεροχύτες σας είτε σε όλους τους, αυτό δεν σημαίνει ότι το ζήτημα περιέχεται στους σωλήνες. Περισσότεροι από ένας νεροχύτες ή μπανιέρα θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το ίδιο πρόβλημα ταυτόχρονα!

Μια αποχέτευση ή ένα σιφόνι δαπέδου που δεν υποβάλλονται σε επεξεργασία και καθαρισμό σωστά θα μπορούσαν επίσης να προκαλέσουν υπερχείλιση. Είτε το μπολ τουαλέτας είτε η μπανιέρα και οι νεροχύτες, η υπερχείλιση είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που θα μπορούσατε να έχετε στο σπίτι ή την επιχείρησή σας, καθώς συμβαίνει χωρίς προειδοποίηση.

Η υπερχείλιση μπορεί να δημιουργήσει ένα μεγάλο χάος και πιθανότατα θα σας βάλει σε κατάσταση δυσφορίας καθώς θα χρειαστεί να κλείσετε την κεντρική παροχή νερού αφήνοντας την οικογένεια ή τους πελάτες σας χωρίς νερό για μερικές ώρες. Οι υδραυλικοί Αθήνα είναι απαραίτητοι για την αντιμετώπιση μιας υπερχείλισης.

Το τελευταίο πράγμα που θα μπορούσε να προκαλέσει ένα ακάθαρτο ή φραγμένο σιφόνι, θα ήταν μια ριπή σωλήνων ή μια διαρροή. Λόγω της πίεσης που ασκεί η συσσώρευση στους σωλήνες σας και στα προϊόντα που εμποδίζουν την κανονική λειτουργία του υδραυλικού συστήματος, θα μπορούσε ξαφνικά να προκληθεί διαρροή ή ρήξη σωλήνα!

Πώς να καθαρίσετε το σιφόνι του μπάνιου σας

Ο καθαρισμός του σιφονιού σας μπορεί να ακούγεται απλός σε μερικούς ανθρώπους και πολύπλοκος σε κάποιον άλλο. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι τόσο εύκολο να καθαρίσετε το σιφόνι σας. Οι υδραυλικοί Αθήνα μπορούν να το αναλάβουν για εσάς!

Θα πρέπει να ακολουθήσετε μερικά βήματα και να χρησιμοποιήσετε τα κατάλληλα είδη καθαρισμού για να το κάνετε τόσο καλό όσο καινούργιο. Μετά από αυτό, σας υποσχόμαστε ότι δεν θα αισθανθείτε ποτέ μυρωδιές ούτε θα βιώσετε τσόκαρα σύντομα!

Για να καθαρίσετε το σιφόνι δαπέδου ή να αποστραγγίσετε θα χρειαστείτε μερικά πράγματα από την κουζίνα σας. μαγειρική σόδα, ξύδι και ζεστό νερό. Ρίξτε τη μαγειρική σόδα στον αγωγό σας και ξεπλύνετε με περίπου ένα φλιτζάνι ξύδι.

Αφήστε την αντίδραση μεταξύ των δύο συστατικών και μετά από 10 λεπτά ξεπλύνετε το νεροχύτη με ζεστό νερό. Αυτή η διαδικασία θα αφαιρέσει οποιαδήποτε μικρή συσσώρευση από τους σωλήνες σας και φυσικά λόγω της σόδας τις δυσάρεστες οσμές.

Μια άλλη μέθοδος που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε είναι η ακόλουθη. Αφού ανοίξετε το καπάκι αποστράγγισης από την αποχέτευση δαπέδου, ρίξτε λίγο νερό για να καθαρίσετε τυχόν ορατές ακαθαρσίες. Αφού το κάνετε αυτό, θα πρέπει να αφαιρέσετε τυχόν μαλλιά ή άλλα υλικά που έχουν παγιδευτεί στην αποχέτευση για να διευκολύνετε τη διαδικασία καθαρισμού.

Στη συνέχεια, πρέπει να ρίξετε ένα πλούσιο φλιτζάνι μαγειρική σόδα στην αποχέτευση και μετά από αυτό, ένα γεμάτο φλιτζάνι ξύδι. Με μια παλιά οδοντόβουρτσα, τρίψτε οποιαδήποτε συσσώρευση για μερικά λεπτά. Αφήστε το να καθίσει για λίγο και στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Όταν είναι όλα ωραία και καθαρά, μπορείτε να ρίξετε ένα φλιτζάνι απορρυπαντικό από ύφασμα και να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την οδοντόβουρτσα για να το κάνετε ακόμη πιο καθαρό. Ξεπλύνετε για άλλη μια φορά και προσθέστε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα στον αγωγό αφήνοντάς τη για μια νύχτα για να απορροφήσει τυχόν δυσάρεστες οσμές.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε το σιφόνι του μπάνιου σας;

Αυτή είναι μια πολύ σημαντική ερώτηση και εξαρτάται πραγματικά από πολλούς παράγοντες για τους οποίους πρόκειται να συζητήσουμε. Σας προτείνουμε να καθαρίζετε τους σωλήνες σας όσο συχνά μπορείτε ή θέλετε. Μια καθαρή και χωρίς συσσώρευση αποστράγγιση είναι λιγότερο πιθανό να καταστραφεί ή να φράξει, ακολουθήστε τις οδηγίες μας.

Το ίδιο μείγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην μπανιέρα σας και στους αγωγούς ντους. Πριν εφαρμόσετε το μείγμα, θα πρέπει να αφαιρέσετε τυχόν τίχες ή άλλα προϊόντα που εμποδίζουν ορατά το νεροχύτη σας. Ίσως χρειαστεί να σκάψετε λίγο στην αποχέτευση με τα χέρια σας για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο προϊόν. Εάν το κάνετε αυτό, το μείγμα μαγειρικής σόδας και ξιδιού θα λειτουργήσει καλύτερα.

Μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία καθαρισμού για την οποία μιλήσαμε νωρίτερα κάθε τρεις έως έξι μήνες, ώστε να διασφαλίσετε ότι το σύστημά σας είναι ασφαλές από βουλώματα!

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης υδραυλικοί Αθήνα:

Tagged with: , , , , , , , ,

Comments & Reviews

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

*